Головна » 2016 » Вересень » 22 » МИР
11:05
МИР

Що таке Міжнародний день миру?  
Міжнародний день  миру згідно постанови  п'ятдесят п'ятої сесії Генеральної Асамблеї святкується щорік 
21 вересня всіма народами як свято миру.   
Мир — це те, до чого прагнуть всі народи світу.
 Створення в 1945 році в кінці найспустошливішої в людській історії війни Організації Об'єднаних Націй було реальним втіленням цього загального прагнення. Збереження миру і розвиток дружніх взаємин між державами є головними цілями роботи Організації Об'єднаних Націй.  Для увічнення і зміцнення ідеалів миру серед всіх народів Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй в 1981 році оголосила день відкриття своєї чергової сесії Міжнародним днем миру. У своїй резолюції Генеральна Асамблея закликала всі держави-члени, установи і організації системи Організації Об'єднаних Націй, неурядові організації, народи і всіх людей відповідним чином відсвяткувати цей день.  
Хоча різні організації і групи відзначають свято миру і в інші дні, Міжнародний день  миру є єдиним офіційним святом, проголошеним Організацією Об'єднаних Націй.  Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть спокійно, земля не здригається від страшних вибухів.
Щороку 21 вересня люди у різних куточках планети відзначають Міжнародний день миру, свято, покликане змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити що-небудь заради спокою на Землі. Учні   нашої школи  залучилися до Акції «Голуб миру» під гаслом «Право народів на мир».

Голова шкільного учнівського самоврядування  Стас Чернов оголосив  підсумки проведення акції  та організував фотосесію на згадку.
А наприкінці  учні, згуртувавшись, утворили живу фігуру «Голуб миру», звернулися до Господа з молитвою: «Боже, зроби нас знаряддям Твого миру, щоб ми сіяли: любов там, де панує кривда; вибачення там, де панує кривда; єдність там, де панує сумнів; надію там, де панує розпач; світло там, де панує тьма; радість там, де панує смуток». Класні керівники організовували сповнені інформаційними повідомленнями бесіди та години спілкування «Мир і права дитини», «Мій внесок у справу миру», «Мир на планеті - щастя всім дітям» та ін.
До спільної справи активно долучились і діти, і вчителі.

 

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 303 | Додав: Jankov | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: