Головна » 2016 » Листопад » 14 » День писемності
22:36
День писемності

  9 листопада – День писемності. Це свято відзначає  уся наша держава. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки і передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням.

    Віддаємо шану мові і ми, провівши різні заходи:

- В бібліотеці нашої школи під керівництвом бібліотекаря школи Тристан А.С. оформлено тематичні виставки та проведено читацьку конференцію на тему: «Говорити та читати українською-це модний тренд!»

-Мовний квест для учнів 5-8 клас під керівництвом вчителя української мови і літератури Притуленко Н.П. «Солов’їна,барвінкова,українська рідна мова!» та відбулося відкрите засідання  гутрка «Юний мовознавець» на тему : «Наша мова-диво калинове!» Конкурс на кращий авторський вірш  „Рідна мова моя…»

-Мовно-літературні ігри для учнів 9-11 класів «Мова рідна  моя!» на кращий вислів про мову, розгадування слів-перевертнів, кросвордів, ребусів,  «Скарб од далеких предків – то рідна мова й рідне письменство»-під керівництвом вчителя географії Тристан Т.В та вчителя англійської мови Школяр Т.В.

-Приємною подією  став конкурс знавців «Рідне слово», де школярі

 1-4 класів відгадували загадки, згадували українські прислів'я і приказки, читали вірші.  Діти поринули у світ української мови, показали свою ерудицію, кмітливість, знання народної творчості.

   Нині проводиться багато конкурсів знавців української мови. Одним із наймасовіших і найпопулярніших є Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, який упевненою ходою крокує не лише в Україні, а й у багатьох країнах світу, де живуть наші співвітчизники. Це підтвердження того, що словесність – початок усіх наук. Вона джерело, звідки починається струмок, який ширшає, набирає силу і розливається могутньою рікою духовності.

   Стало вже доброю традицією у нашій школі відзначати цей день написанням диктанту з вчителем української мови і літератури Біневською Л.І.. та вчителями-класоводами.

Підводячи підсумок цього патріотичного свята директор школи  Тристан Т.В.наголосила на тому, що наш народ – єдиний, його мова – це велика основа для єдності всієї держави, єднання минулого і майбутнього покоління. Вона побажала усім любові, щастя, взаємного розуміння і допомоги, що жити за Словом, з якого почалася Україна, побажала всім утверджувати рідну мову та оберігати її.

 

Переглядів: 280 | Додав: andrei_trystan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: